Ge liv åt fascian/bindväven

Ta hand om fascian för din hälsas skull

Varje dag sätter du spänningar i kroppen, antingen genom att du sitter/står fel.

Andas för snålt och kanske med öppen mun.

Du får upplevelser som oroar dig och ger dig spänningar.

Ett bra tips är att gå regelbundet på behandling för att ta bort spänningar innan de ger smärta eller obehag, då kan behandlingen ta sig mer på djupet och ”mota olle i grind”. Du servar din bil med jämna mellanrum för annars kan saker hända, men kroppen ska bara köra på lite och lite till. Kroppen är väl minst lika viktig?

Fasciabehandling  ger ökad rörlighet & avslappning, förbättrar cirkulation & ökar vätskeflödet

  • – De senaste årens forskning visar att Fascia har mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.
  • – Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler.
  • – Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fasican.
  • – Om fascian blir skadad, klibbar ihop eller blir inflammerad får vi ont, svårt att röra på oss och vår förmåga att återhämta oss blir sämre.
  • – Fascia påverkas bl.a. av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar och psykologisk stress.
  • – Man skulle kunna argumentera för att alla som lever en modern livsstil med stillasittande arbete och näringsfattig mat skulle må bra av regelbunden fasciabehandling.



Ta hand om din kropp, och sitter du hemma och jobbar så hitta bra ställning och rör på dig ofta och använd ditt friskvårdsbidrag om du har det.

Kategori
IMG_8275

Barbro Olofsson

Instruktör och teraput på Qibo hela dej. Här ger jag dig hälsotips och inspiration till ett rörligare liv.
Välkommen att kontata mig för en konsultation.